След силния си старт през миналата година, най-младият варненски фeстивал Пролетно

...
След силния си старт през миналата година, най-младият варненски фeстивал Пролетно
Коментари Харесай

80 състава идват във Варна за Пролетно надиграване“ 2018

След мощния си старт през предходната година, най-младият варненски фeстивал  " Пролетно надиграване “ брои с неспокойствие дните до своето второ издание. Празникът на българския национален танц ще бъде на 17 и 18 март в Grand Mall. Фестивалът на българския фолклор е с поддръжката на Община Варна.

Водещ на шоуто ще бъде уважаваният доцент Венцислав Димов.

Танцьорите ще се състезават в 3 категории: Танцови сформира, Школи и клубове за национални хора и Фолклорни ансамбли. В категорията Танцови сформира участниците ще бъдат в три възрастови групи - до 13 година, от 14 до 18 година и над 19 година " Пролетно надиграване “ Варна 2018 ще отличи спечелилите със статуетки, плакети и парични награди, като разпредели сред тях награден фонд в размер на 6500 лева

Много поздрави и посетители на фестивала ще радват многочислената аудитория. Сред тях са Фолклорен танцов отбор Варна, Детски национален хор " Медени звънчета “ с диригент Петя Драгнева, певиците Моника Парушева, Лилия Николова и Теодора Славова, Гайдарски оркестър с началник Драги Драгнев. Голямата родна звезда – посетител на фестивала ще бъде неповторимата Николина Чакърдъкова дружно с Неврокопския танцов състав. Нейният концерт ще бъде на 17.03. от 19:00.

Входът за всички събития на Пролетно надиграване Варна 2018 е свободен. Подробната стратегия с реда на участниците и техните осъществявания можете да откриете във Facebook страницата на фестивала www.facebook.com/GrandFolkloreFest.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР